Borås RE:WARD

Många av stadens invånare och företag gör viktiga insatser i sin vardag för att bidra till kretsloppsstaden Borås. Med miljöpriset Borås RE:WARD hyllar och uppmärksammar vi dessa prestationer.

En hyllning till Borås miljöhjältar

Borås RE:WARD instiftades 2011 och är ett miljöpris som delas ut till den privatperson och det företag som har gjort en viktig insats för att bidra till kretsloppsstaden Borås. Under 2013 röstades Catarina Jonasson fram av folket som årets miljöhjälte i Borås och vinnare av Borås RE:WARD. En ny klass i Borås RE:WARD var årets kretsloppsklass, en tävling för femteklassare. Priset gick till Dalsjöskolan 5 B. Vinnarna korades på Miljögalan på Folkets Hus onsdagen den 11 september.

Nomineringsprocess

I privatklassen nomineras miljöhjältarna av stadens invånare. Därefter väljer en jury ut de personer som går vidare till en slutlig omröstning. I omröstningen får invånarna vara med och rösta på sin favorit bland de utvalda personerna. I årets kretsloppsklass fick klasserna skicka in en ansökan med beskrivning om vad de gjort för insatser för miljön, därefter utser en jury vinnaren.

Borås Energi & Miljö